Karmøyutstillingen 2009

 

 

 

Presseomtaler

Her kan du lese mer om det media har skrevet om utstillingen i senere år

 

 

 

Utstilling 2010

Her finner du planene for utstillingen høsten 2010.

 

 

 

 

 

 

 

KARMØYUTSTILLINGEN 2009

 

I “Storstua” på Kopervik Videregående Skole

 

MALERI – GRAFIKK

 

Årets kunstutstilling er den 35. kunstutstilling LIONS CLUB KARMSUND arrangerer. Fjorårets utstilling ble nok en gang en stor suksess og bekrefter at det er et stor interesse for kunst i vårt distrikt. Vår intensjon er også i år å gi et tilbud som kan bidra til økt forståelse og opplevelse avbildende kunsts verdi. Samtidig vil overskuddet av utstillingen muliggjøre en innsats for mennesker

som har det adskillig vanskeligere enn de fleste av oss.

 

LIONS KLUB KARMSUND vil rette en stor takk til alle som har bidratt til vår utstilling, først og fremst den enkelte kunstner, vårt trofaste publikum, Kopervik Videregående Skole og våre annonsører.

 

KUNSTNERE OG UTSTILT KUNST:

 

Dronning Margrethe II av Danmark

Danmarks meget kunstinteresserte dronning og norgesvenn har flere ganger stilt ut på Blaafarveværket i Modum.

 

1 Lito I

2 Lito II

 

JONNY ANDVIK, f.1966 bosatt i Porsgrunn

Han har vært sommerelev hos Odd Nerdrum i 2001 - 2003. Deretter har han studert ved Exeter College of Art and Design i England og ved skolen for grafisk formgivning, Ulefoss. Han har hatt separatutstillinger i Porsgrunn, Kragerø, Skien og Brevik. Andvik har hatt utstillinger i USA, England, Tyskland og flere steder i Skandinavia.

 

3 Springtime promises

4 Sommernatt

5 Leik

 

 

MAGNE AUSTAD, f. 1946, Haugesund, bosatt i Ski, Akershus

Utdannet ved SHKS, Statens Kunstakademi. Kungl. Konsthøgskolan i Stockholm.

Utstillinger: Høstutstillingen, Vestlandsutstillingen, samt sep./kollektiv utstillinger i diverse norske byer siden 1972. Tilknyttet Galleri Haaken siden 1996. Innkjøpt av Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Nasjonalgalleriet samt innkjøpt i forbindelse med utsmykninger til en rekke offentlige institusjoner, bedrifter, cruisebåter etc.

 

6 Grafikk I

7 Grafikk II

8 Grafikk III

9 Grafikk IV

10 Ut mot havet

11 Maleri I

 

 

HÅKON BLEKEN f.1929 i Trondheim.

Utdannet ved Kunstskolen i Trondheim og Statens Kunstakademi. Han debuterte i 1960-årene, men gjennombruddet fikk han i perioden 1970-74 da han kom med de store kulltegningene. Hans utradisjonelle eksperimentering med teknikken førte til en fornyelse av kulltegningen som kunstnerisk uttrykksmiddel. Hans bilder henger i Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet og en rekke gallerier rundt i landet. Han har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Festivalutstiller under Filmfestivalen i Haugesund i 1995.

 

12 Lito (prøvetrykk 1990)

13 Lito 75

 

 

KENNETH BLOM f.1967 i Roskilde, Danmark, bosatt i Oslo

Kunstneren er utdannet ved Einar Granum Kunstskole 1986/88, Statens Kunstakademi Oslo 1990/94 og 1996/97. Dessuten ved Kunstakademiet i Düsseldorf 1994/95. Separatutstillinger: bl.a. Hennie Onstad Kunstsenter, flere ganger hos Galleri Haakon, Ålesund Kunstforening og ved Sotheby's London. Har deltatt på Østlandsutstillingen og Høstutstillingen. Har også deltatt på en rekke kollektive utstillinger i kunstforeningene i Oslo, Trondheim, Drammen og Stavanger

 

14 Eina I

15 Den andre

 

 

MAI-BENTE BONNEVIE f.1936, bosatt i Oslo

Utdannet ved Statens Kunstakademi, Cand.mag., Kunsthistorie Universitet i Oslo. John Cass Artscool, London og Statens Håndverks- og kunstindustriskole, Oslo. Hun har deltatt på en rekke utstillinger. UKS Vårutstilling, Østlandsutstillingen og Høstutstillingen. Videre har hun hatt separatutstillinger i Oslo, Bergen, Notodden, Arendal, Risør, Hå gamle prestegård, New York

og Reykjavik for å nevne noen. Fargene er og gir energi, og det er fargen som spiller hovedrollen. Den bestemmer alt, - alt er underlagt den. Skalaen fra gult og fremover mot rødt går igjen - en skala som finnes i sollyset, i ilden og i jorden.

 

16 Gilde

 

 

FRANK BRUNNER f.1971

Frank Brunner avsluttet sin utdannelse ved Statens Kunstakademi i 1998 med påfølgende studier ved Yale University (Master of Fine Arts, USA). Han holdt sin første separatutstilling i Stenersenmuseet høsten 2000 og stiller nå ut sine nye malerier i Galleri Haaken.

 

17 Lys I

18 Lys II

19 Lyktene

 

MAUD GJERULDSEN BUGGE, f. 1962, bosatt i Oslo

Hovedfag ved Institutt for keramikk ved Statens håndverks- og kunstindustriskole. Designer ved Hadeland Glassverk fra 1989. Kunstnerisk leder/sjef fra 1994. Har deltatt på en rekke utstillinger i inn- og utland. Innkjøpt av bl.a. Kunstindustrimuseet i Oslo og Vestlandske Kunstindustrimuseum. Tildelt merket for God Design fra Norsk Designråd.

 

20 Vennskap

21 Det gyldne rommet

22 Veien frem

23 Fra en reise

 

 

KARI CHRISTIANSEN f.1939 i Oslo, bosatt i Tønsberg.

Utdannet cand.mag. Elev av grafiker og maler Ada Lisa Gjeruldsen, maleren Ivar Øksnedal og skulptøren Anne Lise Toverud. Kurs: Skagen, Provence og Nansenskolen 1998-2000. Kurs på Nansenskolen "Fra pigment til kunstnerisk uttrykk" 2002. Separatutstillinger: Torsetlia Fjellstue Dagalifjellet, Havna Hotel Tjøme, Moulin des Moines i Frankrike og Galleri Bellevue, Nøtterøy.

Kollektivutstillinger: Galleri M. Åsgårdstrand, Galleri Skagerak, Karmøyutstillingen, Lions Club Stokke, Aalesund Kunstforening

 

24 Storby, natt

25 Storby, dag

 

 

NINI ANKER DESSEN, f. 1937 bosatt i Oslo

Utdannet ved SHKS arkitektlinjen og tekstillinjen. Kunstakademiet i Bonn. Central School of Art & Design. Kunstneren har deltatt på Høstustillingen, Østlandsutstillingen, Norske Bilder og Galleri Brandstrup. Har hatt flere separatutstillinger i inn- og utland. I 1993 var hun og Magne Austad utstillere på Sildajazzen i Haugesund. Kunstneren arbeider med billedvev og applikasjonsarbeider. Hun liker det frodige i farger og formspråket går fra det realistiske til det abstrakte.

 

26 Den bratte vegen

27 Venninner

28 Høst

 

EGIL EGEBAKKEN f. 1943 i Egersund

Utdannet cand.mag. ved Universitetet i Oslo. Elev av Herm. Bendixen, formann i Bildende kunstnere. Deltatt på Statens Høstutstilling og Vestlandsutstillingen i mange år.

 

29 Ved Nordsjøen, Jæren

 

 

JAN EGGE, f.1947 i Stryn, nå bosatt på Lillehammer.

Utdannet høyskolearkitekt, og ved Statens Kunstakademi. Deltatt flere ganger på Høstutstillingen. Innkjøpt av Norsk Kulturråd. Pris for "Høstutstillingens bilde 1985" Stor separatutstilling i New York i november 2004. Innkjøpt av Lillehammer kunstmuseum og Sogn og Fjordane kunstmuseum

 

30 Malingsskål og to flasker

31 Grønn og rosa malingsflaske

32 Malingskopper mot vindu

33 Gult malingsspann med rød pensel

34 Flaske med blå kork og penselbeger

35 Palett og malingsflaske

 

 

ARNE EKELAND (1908-1994)

Utdannet ved Kunstakademiet under bl.a. Axel Revold. Laget verker som f.eks. «Våren», «Perlebekken», «Angst» og «Frihetens søstre», som henger på Stortinget. Han var en av dem som holdt på med alle kunstarter - bl.a. silketrykk, tusjlaveringer, akvarell, gouach og selvfølgelig oljemaleri - som han er mest kjent for. Han var en politisk maler, han var medlem av Norges Kommunistiske Parti i mesteparten av sitt voksne liv. Mange av bildene hans var sterkt preget av hans politiske syn, anti-krig, humanisme, og skjønnheten han så rundt seg i naturen og familien sin. Han var samboer med Margot, og en aktiv kunstner fram til sin død i februar 1994.

 

36 Komposisjon

 

 

LARS ELLING, f. 1966, Oslo.

Utdannet ved SHKS og Design, Bergen 1988/92. Innkjøpt av Nasjonalgalleriet og Norsk Kulturråd. Deltatt på separat og kollektivutstillinger fra 1993. Utsmykkingsoppdrag ved det nye Radiumhospitalet 1998. Kunstneren er kanskje mest kjent for sine bokillustrasjoner.

 

37 Prior, blå variant

38 Allianser

 

 

ANNA KRISTIN FERKING, f. 1962, Karmøy

Grafiker, tegner. Utdannet innen tegning og forming. Bosatt i Skudeneshavn hvor hun har atelier og grafisk verksted. Bosatt i Frankrike 1986-1994 hvor hun gikk i lære hos grafiker Gregor Sheer. Hun har hatt en lang rekke separatutstillinger i inn- og utland, utsmyknings- og illustrasjonsoppdrag.

 

39 Byen og svanene

40 By og en engel med sykkel

41 Reise

42 Ferkingstad

43 Lun havn

 

 

FERDINAND FINNE, f. 1910, d. 1999

Utdannet ved Kunstakademiet, SHKS og Ferdinand Légers malerskole i Paris. Representert ved

Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet.

 

44 Annes bukett

 

 

JØRAN FLO, f. 1962, Oslo

Utdannet ved SHKS og Statens Kunstakademi. Jøran Flo har mottatt Vederlagsfondets arbeidsstipend og Chr. Lorck Schives legat. I tillegg til 45 separatutstillinger har han bidratt med arbeider ved de viktigste fellesmønstringene i norsk kunst de senere år. Flos verker skildrer kampen mellom kultur og natur. Gjennom et sensuelt formspråk aner man linjene

bakover til den unge Vigeland. I tegningene og de grafiske arbeidene fornemmes en enkel høystemthet, hvor den nakne menneskekroppen står alene. Plassert i omgivelser uten betryggende gjenkjennelse, som elementer i et tidløst landskap.

 

45 Ved fjorden

 

 

HILDEGUNN FOSSE f.1955 i Bergen.

Hun er bosatt i Stavanger og utdannet ved Kunstskolen i Rogaland 2000/2002. Deretter 3 år ved

Universitetet i Stavanger der hun studerte kunst og kulturformidling. Tidligere har hun også gått i lære under kunstnere i USA og Indonesia. Hun har deltatt med separatutstilliinger i Stavanger, Sandnes, Kongsberg, Froland og Ulefoss. Videre har hun deltatt på kollektive utstillinger i Jakarta, Oslo, Arendal, Bergen, Kongsberg, Drammen, Lillesand og Stavanger. På Karmøyutstillingen har hun deltatt fast i ca 10 år. Hun er medlem av Norsk Forening For Uavhengige Kunstnere.

 

46 Landsbyen

47 Tilstede

 

 

GRO FRAAS f.1944

Utdannet ved SHKS, har et tredvetalls separatutstillinger og like mange kollektivutstillinger bak seg. Innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Sør-Trøndelag fylkeskommune.

 

48 Ikaros

49 Skråning

 

 

FRANK FRANTZEN, f. 1923, Stavanger

Elev hos maleren Krauskapt og ved Studieatelieret i Stavanger. Studiereiser til England, Holland, Italia, Frankrike og Madeira. Deltatt på Vestlandsutstillingen og Høstutstillingen siden 1951. Tildelt Statens 3-årige arbeidsstipend. Innkjøpt av Norsk Kulturråd, Stavanger Faste Galleri, Haugesund Billedgalleri m.m. Kunstnerisk konsulent for Karmøy Rådhus. Stor utsmykning i resepsjonen på Fylkessykehuset i Haugesund.

 

50 Gate

51 Fra en reise II

52 Fra en reise I

 

 

PER FRONTH f.1963 i Kristiansand

Per Fronth er en norsk kunstner og fotograf. Fronth jobbet i ca 10 år som pressefotograf i VG før han startet på sin kunstneriske vei under mentorer som Arild Jacobsen, Kjell Nupen, Bob Blackburn og Odd Nerdrum. I første halvdel av 1990-tallet flyttet han til New York og viet seg til kunsten. I 2005 kom han tilbake til Norge og hjembyen. Fronth utviklet en mixed media-teknikk med å overføre foto på lerret for deretter å male oppå, noe som skaper en helt spesiell stemning og gir et gjenkjennelig særpreg. Per Fronth har laget årets fredsprisdiplom.

 

53 Ny/Bål/Naken dame

54 Fyr/Ny,Bro

55 Landskap/Fyr/Ny

 

 

OLE LAURENTIUS FRØVIG (1877 - 1951) født i Haugesund.

Utdannet ved SHKS under Oscar Wergeland og Kroyers malerskole i København. Han kom fra et religiøst miljø og han har malt altertavlene i Tysvær og Torvastad kirker, men høyest nådde han som interiørmaler. Deltok en rekke ganger på Høstutstillingen og Vestlandsutstillingen. Han var medstifter av Haugesund Kunstforening i 1913 og var formann i 1927.

 

56 Gammel gård

 

 

ADA LISA GJERULDSEN f.1938 Nøtterøy, bosatt i Tønsberg

Utdannet ved Atelier Nord v/Anne Breivik. Hun har deltatt på en rekke separatutstillinger, og vi nevner Sandefjord Kunstforening, Molde Kunstforening, Larvik Kunstforening og Aalesund Kunstforening. I galleri Galtung, Oslo og Galleri Amare, Stavanger har hun hatt mange utstillinger. Hun har også deltatt på kollektive utstillinger på Østlandsutstillingen og Statens Høstutstilling, Haugesund Kunstforening, Stavanger Kunstforening m.m.

 

57 Vår

58 Stilleben

 

 

HÅKON GULLVÅG f. 1959 i Trondheim

Bosatt i Trondheim og Oslo. Han har nå malt i 30 år. Allerede som 17 åring begynte han sin akademi utdannelse ved Kunstakademiet i Trondheim 1976/1981. Han ble svært tidlig, allerede i 1981 innkjøpt av Nasjonalgalleriet samme år som han debuterte på Høstutstillingen. Gullvåg var filmfestivalutstiller i Haugesund 1997. Han er en meget kjent portrettmaler og han har malt mange kjente ansikter, bl.a. Kong Harald, Dronning Sonja og vår egen Leif Ove Andsnes.

Vi er meget glade for at vi igjen kan ha med flere nye bilder av kunstneren dette året.

 

59 Sort lito

60 Lito III

61 Lito I

62 Lito II

63 Gitar og bok

64 Lito I

65 Lito III

 

 

GUNNAR S. GUNDERSEN (1921-1981)

Gunnar S. var elev av Aage Storstein i1947/48 og ved SHKS. Han debuterte på Høstuststillingen i 1947. Innkjøpt av både Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet og i flere av verdens mest kjente gallerier. Han regnes for å være en av de første modernistene av abstrakt kunst.

 

66 Røde fjær

 

 

JAN HARR f.1945 i Harstad

Utdannet SHKS og Statens Kunstakademi, malerlinjen under professor Aulie i 1970. Utstillinger i bl.a. Bergen Kunstforening, Festspillene i Nord-Norge i Harstad, Unge kunstneres samfund, Oslo og Høstutstillingen. Utsmykninger på Hurtigruteskipene "Richard With" og "Vesterålen", Rogaland Teater og bl.a. Den Nasjonale Scene.

 

67 Fra Lofoten I

 

 

HELGE HAUGSGJERD f. 1921 i Kristiansand

Utdannet ved Kunstakademiet under Per Krohg, Jean Heiberg og Aage Storstein. Deltatt på

Høstutstillingen og UKS Vårutstilling, Kunstnernes Hus. Innkjøpt av Oslo Kommunale Kunstsamling.

 

68 Komposisjon

 

 

ELI HOVDENAK f. 1956 i Porsgrunn, bosatt i Oslo

Utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi hvor hun studerte under Carlsen, Eikaas og Rose. Hun har hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på en rekke gruppe og kollektivutstillinger som Høstutstillingen og Østlandutstillingen. Innkjøpt og representert: Norsk Kulturråd, Riksgalleriet og Trondheim Kommune.

 

69 Fuglebrett

 

 

NORUN HØINES f. 1977, bosatt i Haugesund.

Utdannet ved Kent Institute of Art and Design, England. ( 1996 - 1999 ) Utstilling i Haward Galleri, London 1998 - grafikk. Separatutstilling i Haugesund 1999, oljemalerier/tegninger, Kent Institute of Art and Design, 1999 oljemalerier/mix media. Hennes arbeider er basert på menneskets følelsesliv, fremhevet i form av lys og mørke. Surrealisme gjør bildene drømmeaktige og mer til en følelse enn et motiv hentet fra virkeligheten.

 

70 Isola (digitaltrykk)

 

 

SVEIN M. JOHANNESEN, f. 1949, Skudeneshavn

Utdannet som tegner og dekoratør. Debututstilling i Galleri Haugtussa høsten 1979. Han deltar årlig på Juleutstillingen i Haugesund Billedgalleri. Flere separatutstilling i Stavanger 1983 og på Stord 1985.

 

71 Myrområde, Karmøy

72 Vinterlandskap, Langåker

 

 

JENS JOHANNESSEN, f.1934, Orkdal

Kunstneren regnes for å være en av de nålevende norske kunstnere som rangerer høyest. Han er maler og grafiker, og er utdannet ved Statens Kunstakademi under Reidar Aulie. Allerede på sin første separatutstilling fremstod han som en selvstendig og egenartet maler med rik koloritt. Festspillutstiller i Bergen i 1976. Representert med flere bilder i Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet. Bildene hans må oppleves på nært hold. Feltoppbyggingen som han ofte bruker, inneholder små detaljer som ikke kan sees på avstand.

 

73 Fabrikk II

 

 

HAAKON KAULUM (1863 - 1933)

Sønn av fyrvokter Jensen på Kvitsøy. Hadde nært samarbeid med Lauritz Haaland. Utdannet ved Kgl. Tegneskole og Kunstakademiet i Berlin 1883-1885. Spesialiserte seg i kystmotiver og marine bilder. Deltatt flere ganger på Høstutstillingen. Verdensutstillingen i Paris 1889 og Verdensutstillingen i Chicago 1893. Representert på Nasjonalgalleriet og Sjøfartsmuseet.

 

74 Marine

 

 

GABRIELLE KIELLAND, f. 1945, Oslo

Utdannet ved SHKS. Representert ved Nasjonalgalleriet. Innkjøpt av Riksgalleriet og Norsk Kulturråd. Deltatt på Høstutstillingen. "En av våre fremste kvinnelige ekspresjonister", mener Holger Koefoed.

 

75 Dans

76 Madonna

77 Nye dag II

 

 

PER KLEIVA f. 1933 i Torsken i Troms, bosatt på Nesodden

Utdannet ved Statens Kunstakademi, Oslo og Kunstakademiene i Stockholm, København og Firenze. Innkjøpt av Museet for samtidskunst i Oslo, Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Hennie Onstad Kunstsenter m.fl. Har siden 1964 hatt mange separatutstillinger i tillegg til å ha deltatt på adskillige kollektivutstillinger. Kunstneren var Filmfestivalutstiller i Haugesund Billedgalleri 2003.

 

78 Softly as in a morning

79 Breen

 

 

HARALD KOLDERUP, f. 1958, Oslo

Elev av Odd Nerdrum 1980/81. Utstilling Kunstnernes Hus 1982, "Romantikk og Realisme".

Separatutstilling Galleri Tonne, Oslo 1990, Tønsberg Billedgalleri 1991 og Wang Kunsthandel 1986. Har videre deltatt på en rekke utstillinger rundt om i landet og i utlandet. På vår utstilling har Kolderup deltatt siden 1991.

 

80 Akt

 

 

FREDRIK KOLSTØ (1860 - 1945) Født i Haugesund.

Utdannet ved Knud Bergsliens Malerskole, Den Kongelige Tegneskole og Kunstakademiet i München (1877-1882) Representert med flere bilder i Nasjonalgalleriet. Portrett i Stortinget. Han har malt altertavlen i Vår Frelsers Kirke i Haugesund.

 

81 Ved havet

 

JAN KRISTOFFERSEN, f. 1948, Stavanger

Studiereiser i Frankrike, Spania og Tyskland. Deltatt på Vestlandsutstillingen. Separatutstilling i Sola Kulturhus, Galleri 71 Tromsø, Stavanger og Haugesund Kunstforening. Separatutstilling Galleri Amare 2007. Innkjøpt av Karmøy Kommune og Sola Kommune.

 

82 Mennesker i jærlandskap

83 Morgentåke

84 Høstfjell

85 Ut mot havet III

86 Ut mot havet I

87 Ut mot havet II

88 Mennesker i landskap I

89 Mennesker i strandlandskap

 

 

RUNE KRISTOFFERSEN f.1979 på Sola, bosatt i Bergen

Utdannet ved Kunstskolen i Rogaland og Kunsthøgskolen i Bergen i Bergen 2000 - 2004. Utstilling i Stavanger Kulturhus 1999, VKS Bergen 2001, Tegneforbundets Vårutstilling 2002 og 2004 og Statens Høstutstilling i 2004. Vunnet LHL's førstepris 1997. Innkjøpt av bl.a. J.Stray-stiftelsen og Stavanger Kommune

 

90 Mildvær

91 Storm ved bryggen

92 Gammel løe

93 Snøstorm

 

 

SVERRE WILHELM MALLING f. 1977 og bosatt i Oslo.

Utdannet ved Granum Kunstskole, Oslo, Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Oslo og Statens Kunstakademi, Oslo. Han har også deltatt på studiereiser til London, Paris og Berlin. Separatutstilling Galleri 21-24, Oslo 2003. Deltatt på Høstutstillingen 1995, 1997, 2000 og 2004 og på Østlandsutstillingen en rekke ganger. Kunstneren er tilknyttet Galleri Haakon.

 

94 Ut, mini

95 Pike med skjerf

 

 

ERLING MERTON (1898 - 1967), Oslo.

Maler og grafiker. Utdannet ved SHKS og Kunstakademiet under Chr. Krogh. Arbeidet hos Fernand Leger i Paris. Merton er representert med flere bilder på Nasjonalgalleriet og deltok på

Verdensutstillingen i Paris 1937. Han var i en pioner innen serigrafiteknikken i Norge.

 

96 Fiskeskøyter

 

 

TERJE MOE f.1943 i Oslo

Utd. SHKS og Kunstakademiet. Hoveddekorasjon med 3 store malerier i Karmøy Rådhus, kommunestyresalen. Deltatt flere ganger på Høstutstillingen. Innkjøpt av Riksgalleriet og repr. i

Nasjonalgalleriet.

 

97 Interiør

 

 

TOR-ARNE MOEN f.1966 bosatt Notodden

Utdannet i hovedfag illustrasjon fra Kunst- og Håndverksskolen i Bergen. Han har siden 1994 deltatt på en rekke separatutstillinger rundt omkring i landet.

 

98 Bestemors sommer

 

 

ROLF NERLI f.1951 i Siljan i Telemark, bosatt i Tønsberg

Utdannet ved Kunst- og Håndverksskolen og Statens Kunstakademi med bl.a. Knut Rose og Guttorm Guttormsgaard. Innkjøpt Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd. Nerli har laget fredsprisdiplomet 2008.

 

99 Det gryr av dag

100 Stille natt, hellige natt

101 Etter storm

102 Ut mot havet

 

 

CARL NESJAR f.1920 i Larvik

Carl Nesjar er maler, grafiker og billedhugger. Nesjar utdannet seg ved Pratt institute i New York i perioden 1935-38, ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole og ved Kunstakademiet. Han debuterte i Larvik Kunstforening i 1940 og har siden hatt et utall utstillinger over hele verden. Hans mest kjente offentlige arbeid er betongrelieffet på Regjeringsbygget i Oslo, som han laget i samarbeid med Pablo Picasso i perioden 1956-71. De to kunstnerne samarbeidet om en rekke utsmykninger i naturbetong, bl.a. i Barcelona, Saint Hilaire, Marseille, Stockholm og Chicago. Hans arbeider er innkjøpt av og henger i dag blant annet i Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Hennie-Onstad Kunstsenter, Oslo Kommunes Kunstsamlinger, Louisiana kunstmuseum ved København, Moderna Museet i Stockholm og i Museum of Modern Art i New York.

 

103 Blått kystmotiv

 

 

AUD THORSØ NESS f. i Molde

Diverse kollektive utstillinger bl.a. på Molde Int. Jazzfestival. Separatutstillinger i Toscana, Molde og Galleri August Haman

 

104 Vindu

105 Morgenstemning

 

 

THERESE NORTVEDT f.1953, Oslo

Utdannet ved kunstakademiet Trondheim, kunstakademiet Oslo og ved flere steder i London. Innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Museet for samtidskunst og Riksgalleriet. Hun er også innkjøpt av Haugesund Billedgalleri, Skien Billedgalleri og Oslo Kommunes kunstsamling. Deltatt på Høstutstillingen.

 

106 Closer II

107 2 BE II

 

 

KJELL NUPEN f. 1955 i Kristiansand

Utdannet ved Statens Kunstakademi, Oslo 1972 - 75. Staatliche Kunstakademie, Düsseldorf 1975 -76. Innkjøpt av Nasjonalgalleriet. Har hatt en rekke separatutstillinger i inn- og utland. Utsmykkingsoppdrag for Hydro, Aker Brygge, Stavanger Lufthavn, M/S The World og hurtigruteskipene M/S Trollfjord og M/S Finnmarken. Innkjøpt av den franske stat.

 

108 Sommernatt

109 Sentimental reise

110 Flygende over telt

111 Uendelig reise

112 Hjemsted/kart

 

 

FRITZ H. NYEGAARD, f. 1950, Stavern

Utdannet ved SHKS og ved Riksantikvarens restaureringsatelier i Oslo. Deltatt på Statens Høstutstilling. Utført større restaureringsarbeider av kirkemalerier Norsk Folkemuseum.

 

113 Bilde I

114 Bilde II

115 Bilde III

116 Bilde IV

 

 

JON ONARHEIM f. 1923 d. 1993, Stavanger.

Utdannet ved Stavanger Tegneskole og Studieatelieret, Stavanger. Bl.a. under Øystein Sigurdsen. Deltatt flere ganger på Vestlandsutstillingen. Innkjøpt av Stavanger kommune og Rogaland Fylke. Var i mange år fast utstiller på Karmøyutstillingen fra starten av i 1975.

 

117 Blomsterduft

 

 

ØRNULF OPDAHL f. 1944 Ålesund.

Utdannet ved SHKS og Statens Kunstakademi. Professor ved Kunstakademiet 1985/1992. Representert i Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og Norsk Kulturråd. Opdal karakteriseres som en av de store romantikerne i norsk samtidskunst. I kunstnerens bilder finner vi ofte motiver fra kystkulturen. Temaer med figurer er også et område han betegnes som svært dyktig i. Illustrasjoner i Dronning Sonjas bok 2002. Han var Filmfestivalutstiller i Haugesund 2008.

 

 

118 Før storm

119 Lys over fjellet III

 

 

KJELL PAHR-IVERSEN f. 1937 i Stavanger

Studert ved Bergens Kunsthåndverksskole 1957/60 og ved Kunstakademiene i Amsterdam og

Køpenhavn. Debuterte på Vestlandsutstillingen allerede i 1959. Representert på Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet og bl.a. ved Haugesund Billedgalleri og Stavanger Faste Galleri.

 

120 Icon

 

 

ARNE PAUS, f. 1943 i Aurdal

Utdannet ved Statens Kunstakademi og Kunstakademiet i Düsseldorf. Representert ved Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet. Tilhører "nyromantikerne" i dagens norske kunst.

 

121 Høyfjell

122 Sommer I

123 Sommer II

124 Sommer III

125 Sommer IV

126 Sommer V

 

 

BODIL ØBERG PETTERSON, f. 1940, i Tønsberg, bosatt i Molde

Separatutstillinger i Lisboa, Stockholm, Hamburg og Operaen i Kristiansund. Innkjøpt av Gulbenkian Foundation, Norsk Rikskringkasting, Svenska Handelsbanken, Storebrand og en rekke kommunale og fylkeskommunale institusjoner. Deltatt på Høstutstillingen, Møreutstillingen og Vestlandsutstillingen.

 

127 Flora Tone

128 Vårløsning

129 Fjell

 

 

KJELL RAMECKERS f. 1947 i Haugesund

Kunstneren er autodidakt. Han har bl.a. deltatt på Sunnhordlandsutstillinga, Vestlandsutstillingen og Høstutstillingen. Kunstneren har hatt flere separatutstillinger, bl.a. i Haugesund Billedgalleri og Arendal Kunstforening. Innkjøpt av bl.a. Statoil, Conoco, DnBNOR, Norges Bank, Televerket, Karmøy Rådhus, Karmøy Kulturkontor og Haugesund Kulturkontor. Rameckers laget plakaten til Sildajazzen 1994

 

130 Speilbilde av tre i bakgård

 

 

EVEN RICHARDSON f 1960 i Oslo.

Utdannet v/Einar Granums Malerskole. Elev av Odd Nerdrum og ved Statens Kunstakademi.

Separatutstilling i Kunsthuset, Oslo 1989 og ved Blomqvist desember 1991 Han har laget portrett av bl.a. Kong Olav og Kåre Willoch.

 

131 To m/ramme 4 700

 

 

TERJE RISBERG, f. 1949 i Oslo.

Utdannet ved SHKS, Oslo 1971-1975 og Statens Kunstakademi, Oslo 1975-1980 under Ludvig Eikaas og Arne Malmedal. Han har deltatt flere ganger på Høstutstillingen siden1980. Risberg er representert i Nasjonalgalleriet.

 

132 Øy II

133 Elementer VIII

 

 

KAI RITTUN f. 1962 i Oslo

Utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i Oslo 1981-1986 og ved Statens Kunstakademi i Oslo 1986 -1991. Han deltok første gang på Høstutstillingen i 1978. Rittun er representert både ved Riksgalleriet og Nasjonalgalleriet.

 

134 Jazzmastiff

 

KNUT RUMOHR (1916 - 2002)

Utdannet ved SHKS. Debuterte på Høstutstillingen 1939. Representert på Nasjonalgalleriet, 2 ganger festspillutstiller i Bergen. Medlem av Nasjonalgalleriets innkjøpskomite.

 

135 Bergvegg

136 Åpenbaring

 

 

BJØRN CHR. RØED f.1938 i Mandal, bosatt Stavanger

Utdannet ved Bergens Kunsthåndverksskole, grafikk 3 år og bokkunst 1 år. Studieatelieret i Stavanger og Kunstforeningens Kunstskole med Rolland Lengauer og Kjell Pahr Iversen, 2 semestre. Tegner i Bergens Tidende 2 år og Rogalands Avis i 10 år. Illustrert bøker for bl.a. Dreyer Forlag, Cappelen og Gyldendal. Deltatt på Vestlandsutstillingen og Sørlandsutstillingen. Har hatt flere separatutstillinger. Innkjøpt av flere kunstforeninger og offentlige institusjoner.

 

137 Kystlandskap

138 Sørlandsby

139 Hvite seil

140 Ensom seiler

 

 

CHRISTOPHER RÅDLUND f.1970 i Gøteborg. Bosatt i Oslo

Utdannet ved Høgskolan for Design og Konsthantverk i Gøteborg, SHKS i Oslo og Statens Kunstakademi i Oslo.

 

141 Eidetind

 

 

KJELLAUG MARIE SAMUELSEN, f. 1952 i Stavanger, bosatt i Tananger.

Utdannet cand.mag. Har siden 1974 arbeidet dels som lærer dels som billedkunstner. Fra 1997 har hun arbeidet som billedkunstner på heltid. Undervisning i oljemaling under Roland Lengauer, Reidar Berge m.fl. Deltatt med flere arbeider på Ryfylkeutstillingen og i Stavanger-området. Driver Galleri F12 på Forus.

 

142 Ettermiddagssol

143 Mot kveld

144 En varm dag

 

 

VEBJØRN SAND, f. 1966, Oslo

Kunstneren er et av de mest lovende talenter innen det figurative maleri i Norge i dag. Debuterte 17 år gammel som maler. Har vært elev hos Walther Aas og Rolf Schonfeldt og på Statens Kunstakademi 1986. Kunstakademiet i Prag 1988-89. Han har tidligere markert seg som karrikaturtegner i Aftenposten og Handels- og Sjøfartstidende, og han ble invitert til utstilling i Oslo Kunstforening 1985 sammen med våre fremste karrikaturtegnere. Utstilling på Hennie-Onstad-senteret høsten -87. Ble invitert til å lage en gave til HM Kong Olav V på hans 82-årsdag. Han har vært presentert i NRK-TV en rekke ganger. Deltatt på Statens Høstutstilling 1993. Stor separatutstilling på Blomquist etter sin ishavsekspedisjon til Dronning Maud land, vinteren 1994. Har i de senere år også markert seg som multikunstner. Bl.a. med Trollslottet,

Leonardoprosjektet og Keplerstjernen.

 

145 Studie

146 Innerst i Magelanstredet

147 Sommernatt

148 Mot arnestein

 

 

ØYVIND SAND f. 1935, bosatt på Hvaler.

Maler og grafiker. Vebjørn Sands far er ulik sønnen i stil og teknikk, men de deler naturfølelsen som er preget av oppveksten ved havet.

 

149 Sommernatt

150 Regatta

 

 

INGER SITTER f. 1929 i Trondheim

Har vært sentral i norsk kunst i mer enn 50 år. Hun begynte å studere maleri allerede som 12-åring. Hadde sin første separatutstilling da hun var 19. Hun er en av pionerene innenfor det modernistiske i Norge, en form hun fant på 60-tallet. Dette abstraherende naturspråket viker hun ikke fra i sin kunst. Kunstneren har en bastant og stødig balansert form, og bruker sterke blå og røde farger. Tidligere professor på Kunstakademiet. Representert på Nasjonalgalleriet.

 

151 Lito

 

ATLE SKUDAL f.1972, Torvastad

Studert 2 år som elev av Odd Nerdrum. Studert ved The Florence Academy of Art i Firenze. Utstilling i Aalesund Kunstforening 2004 sammen med Odd Nerdrum. Skudal deltok sommeren 2003 med fellesutstilling sammen med Nerdrum i Ålesund. Han har videre deltatt på utstillinger i USA, Roma og Firenze.

 

152 Skjell (mezzotint)

153 Hvitløk (mezzotint)

 

 

AAGE STORSTEIN f.1900 i Stavanger d.1983 i Oslo.

Kunstneren hadde stor slekt på Torvastad, hvor hans far var født. Utdannet bl. a. i Paris under Per Krogh og Henrik Sørensen i 1926 og i Kunstakademiet Georg Jacobsen 1935-1936. Han var professor ved kunstakademiet 1946-1969. Storstein er kjent som Norges største kubismemaler. Innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet samt Haugesund Billedgalleri og Rogaland Kunstmuseum. Han har også vunnet i konkurransen om utsmykning i Oslo Rådhus 1938 og Bodø Domkirke. Har fått Kongen fortjeneste medalje i gull.

 

154 Støaguten

 

 

OLAF STORØ, f. 1953

Førskolelærer-utdannet. Deltok på Vestlandsutstillingen 1976 og 1981. Separatutstilling bl.a. i Kopervik 1977, Strand 1980 og Farsund 1981. Medlem av U.K.S. Utdannet i grafikk på Eidaskulen og forming på Stord. Utsmykning av Karmøy Sjukeheim. Rogaland Fylkes kulturstipend 1986. Studieopphold i Finland og Svalbard. Separatutstilling i Oslo 1989. Premiering i nasjonal konkurranse om utsmykning av Bodø lufthavn. Laget plakaten til OL-grafikk.

 

155 Sleppa våren inn

156 Sommernattas åndedrett

157 Set tankana spor?

 

 

TOVE STRØMME f. 1940 i Oslo

Utdannet ved SHKS 1956-58 og The Royal College of Art i London, 1969-71.

Representert i Nasjonalgalleriet og Riksgalleriet. Deltatt på Vestlandsutstillingen, Østlandsutstillingen og Høstutstillingen. Tove Strømme er 3. generasjon i en kunstnerslekt og er sterkt knyttet til områdene nord og sør for norskekystens vestligste punkt, Stadtlandet. Hennes far er Olav Strømme. Hennes bilder er et abstrakt landskapsuttrykk der landskapet rykker ut av sin topografiske plassering og omdannes til ur-landskapet.

 

158 New York, New York

 

 

ROALD TELLNES, f. 1946 i Bergen, bosatt Norheim

Deltatt på Vestlandsutstillingen, Sørlandsutstillingen, Statens Høstutstilling og Europa-utstillingen i Brüssel. Innkjøpt av bl.a. Søllerød Kommune i Danmark, Rogaland Fylke og Norsk Kulturråd. Utstillinger i New York, New Orleans og Seattle.

 

159 Minne

160 Minne

161 Tvillingbyste

162 Generalprøve

163 Tanker før livets valg

 

 

BJØRG THORHALLSDOTTIR f.1974, Island

Hun har vokst opp i Norge og Sørøst-Asia og er bosatt i Bærum. 10 års kunststudier bl.a. ved Asker Kunstskole, Art School of Reykjavik. Har også studert ved kunstakademiene i Barcelona og Toulouse. Deltatt med utsmykking av flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglass-vinduer. Hun har også illustrert flere bøker og tidsskrifter. Separatutstillinger bl.a. ved Norske Grafikere, Galleri Steen og Galleri Guddal, Rosendal.

 

164 Champagne victim

165 Etter regnet kommer solen

166 Til en annen strand

167 Velsignet

168 Himmelstigen

169 Vi er min drøm

170 Prinsessen ingen kunne målbinde

171 Born to be a star

172 Forsonelse

173 Han luktet hennes bloms ut

174 Unnskyld, unnskyld

175 Søstre

176 Intet fjell for høyt

177 Undfangelse

178 Endelig bestemt seg

179 Min skytsengel

180 Hjertevenn

181 Min kjære kaktusvenn

182 Kjærlighetsbombe

183 Morgenkaffen

184 Hva vil de finne i dine brev

185 Endelig blomstret hun

186 Love

 

 

ERLING VALTYRSON f. 1955 i Ålesund

Utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen 1985-1986. Han er representert ved Nasjonalmuseet, Museet for Samtidskunst og Bergen Kunstmuseum.

 

187 En dame (mezzotint)

 

 

KNUT ANDRE VIKSHÅLAND, f. 1968 på Karmøy og bosatt i Oslo.

Kunstneren er utdannet ved Bergeland videregående, Stvgr. (1989-90) Kunstskolen i Rogaland (1990-92). Hospitant høsten 1992 hvor han fordypet seg i tegning, Akt. Studiereiser til Paris, London og New York. Deltatt på Vestlandsutstillingen 1994, 1995 og 2008. Kuratorsutv. Stavanger 1998. Juryert utstilling på Blomquist 1996. Deltatt på en rekke kollektivutstillinger

og Tema bl.a. i Haugesund Billedgalleri. Han har holdt flere separatutstillinger i Oslo, Stavanger, Karmøy og Tysvær. Innkjøpt til Jølstermuseet, Karmøy Kommune og til flere bedrifters faste samlinger. Han har utviklet en særegen stil som ble presentert på NRK TV, Dagsrevyen i Juni 2007

 

188 Tørka blomst I

189 Tørka blomst II

190 Stilleben I

191 Stilleben II

192 Fra Bøvågen I

193 Fra Bøvågen II

194 Fjellandskap "Haukeli"

195 Iselin sover

 

 

YNGVE REIDAR VOLD, f.1949 i Oslo.

Utdannet ved SHKS, Oslo, 1969-1973. Debuterte på Høstutstillingen 1977. Innkjøpt av Riksgalleriet, Norges Bank, Oslo komm. kunstsamlinger og Norsk Kulturråd.

 

196 Utflukt

197 Hellig stund

198 Utsyn

199 Stort og smått

200 Under kosmos

 

 

GUNN VOTTESTAD f.1949 Myre i Vesterålen. Bosatt i Oslo

Utdannet ved bl.a. Folkeuniversitetet i Oslo, linje for tegning og maling 1995/97 og Oslo Tegne- og Maleskole 1997/98. Hun har deltatt på en rekke utstillinger i Nord-Norge og i Oslo-distriktet. Innkjøpt av mange bedriftskunstforeninger, bl.a. Norsk Hydro, Norske Shell, Sparebanken Nord-Norge og sykehuset i Levanger.

 

201 Fiskehjell

202 To i lag

203 Stille natt

204 Vårsang

205 Kjærlig hilsen

206 Hemmelig

 

 

BRIAN WALLACE, f. 1963 I Boston. Nå bosatt i Haugesund.

Utdannet ved "The Art Institute of Boston" og mottok sin BFA 1990. Har hatt flere separatutstillinger bl. a. i Haugesund Billedgalleri. Har også deltatt på en rekke Kollektivutstillinger i inn- og utland.

 

207 Karmøy Landskap III

208 Landskap 9-'09

209 Karmøy Landskap II

210 Karmøy Landskap I

211 Gloppehuset

 

 

JAKOB WEIDEMANN (1923-2001)

Utdannet ved Kunstakademiet under Axel Revold og Kunsthøgskolan i Stockholm. Weidemanns arbeider er innkjøpt av de viktigste offentlige og private samlinger i inn- og utland. Weidemanns kunst utstråler varme og skjønnhet.

 

212 Natur

 

 

OSCAR WERGELAND (1844-1910)

Utdannet ved Kunstakademiet i København og Kunstakademiet i München. Deltatt flere ganger på Statens Høstutstilling og Verdensutstillingen i Paris i 1878 og 1889. Medlem i komiteen for

Verdensutstillingen i Paris og har fått utmerkelsen "Mention honorable" Paris 1889. Hans hovedverk er det store og kjente "Riksforsamlingen på Eidsvold 1814" i Stortinget, malt 1885.

 

213 En sommernatt paa Krokskogen

 

 

FRANS WIDERBERG f.1934, Oslo.

Kunstneren er representert i Nasjonalgalleriet, museet for samtidskunst og i gallerier overalt rundt i landet. Hans bilder er ofte fanget opp fra stjernehimmelen og universet. Mennesker som ryttere og som svever i universet finner vi ofte i hans bilder. Frans Widerberg er en av de største nålevende norske kunstnere.

 

214 Bilde I

215 Bilde II

 

 

JAN ERIK WILLGOHS, f. 1952, Bergen

Utdannet Statens Kunstakademi, Oslo. Konsthøgskolan, Stockholm og RoyalCollege of art, London. Deltatt flere ganger på Høstutstillingen og Vestlandsutstillingen. Representert på Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Nasjonalgalleriet i Georgia. Lærer på Kunstakademiet i Bergen, Trondheim og Oslo. Formann i Vestlandsutstillingens jury 1990-92.

 

216 Tidlig morgen

217 Utsyn

 

 

TORILL WOLDHEIM, f. 1953, Halden

Hun har i mange år vært elev hos Walther Aas. I den senere tid har maleriet overtatt hele hennes tid. Den romantiske stilen med lys og farger preger hennes akvarell og oljemalerier.

Hun debuterte i Galleri Borg i 1980 og har siden hatt flere utstillinger rundt om i landet. Utstilling i London 1990. Guiness book of records for verdens minste oljemaleri (7 x 8 mm), malt med bred pensel. (8 mm)

 

218 Landskap

 

 

BILLY R. ØKLAND f.1969 Førde i Hordaland

1 årig gr.kurs, tegning og dekorativ formgiving, Bergeland v.g.s. Modellert byste av Lærdals grunnlegger Åsmund S. Lærdal, Stavanger. Gjesteutstiller sammen med Trygve Goa og Torleif Tveit ved Sveiodagene 2005. Deltar på juriert kitsch-utstilling i München høsten 2008. Han har deltatt på Karmøyutstillingen siden 2005.

 

219 Odd Nerdrum i arbeid

220 Aftenstemning

221 Torso